Overslaan en naar de inhoud gaan
 • Natuur
  Natur
  Nature
  Nature

Natuur, fietsen en wandelen

Afwisselende natuur

Als natuurliefhebber komt u bij Camping Liesbos volledig aan uw trekken. West-Brabant kent een grote variatie aan natuurschoon. Wijdse polders, oeroude bossen en uitgestrekte heidevelden, u vindt het hier allemaal.

 
Heerlijk fietsen door de natuur

Door de ligging dichtbij Breda, op de grens van zand- en kleigrond, is Camping Liesbos een ideale vertrekplaats voor fiets- en wandeltochtjes door West-Brabant. Vraagt u naar één van onze eigen fietsroutes, die u langs vele idyllische plekjes voeren, of zet uw eigen route uit via de routeplanner van VISIT BRABANT (onze camping vind u op het midden van de kaart als knooppunt 24).

 
Vleermuizenbos

Op loopafstand van de camping vindt u het Liesbos, waaraan de camping zijn naam ontleent. Dit bos is eigendom van Staatsbosbeheer en is één van de oudste beukenbossen van Nederland. De vele oude eiken maken het Liesbos tot één van de rijkste vleermuisgebieden van Nederland, met een rijke variatie aan flora en fauna. Samen met het waterrijke recreatieterrein en het fraaie, voormalige jachthuis is het Liesbos een ideale plaats voor natuurliefhebbers en dagrecreanten.

 
Diverse natuurgebieden in de buurt

Andere mooie natuurgebieden in de omgeving van Camping Liesbos zijn onder andere:

 • Het Mastbos, ten zuidwesten van Breda
 • De beekdalen van de riviertjes Mark en Aa of Weerijs, ten zuidwesten van Breda
 • De Panhoef (bos- en heidegebied tussen Etten-Leur, Rijsbergen en Zundert)
 • De Vloeiweide (bos- en heidegebied tussen Rijsbergen en Breda)
 • De Haagse en Ettense Beemden (poldergebied ten noordwesten van Breda)